Mitä identiteettipedagogi kertoo podcastissa identiteetistä, osallisuudesta, kiusaamisen ehkäisystä, tarinallisuudesta, itsestään? Kuuntele podcast täältä.

Kollegani Mauri Laakso kutsui minut mukaan podcast-kokonaisuuteen valovoimaisten kasvatus- ja opetusalan asiantuntijoiden Maria Uotilan, Taina Huttusen ja Johannes Ruohon kanssa. Olemme kaikki opettajia, mutta meitä yhdistää moni muukin asia, minkä huomasimme yhteispodcastissamme.

Sain omassa haastattelussani puhua identiteetin rakentumisesta ja tarinallisuudesta Maurin ohjaamana. Käy kuuntelemassa tiivis, tunnin mittainen, teoriaan ja tutkimukseen perustuva keskustelu. Takaan, että se aiheuttaa sinussa pohdintaa. Kuulenkin mieluusti, millaista pohdintaa se saa sinussa aikaan. Kommentoi alle, laita minulle viestiä tai soita. Pohdin kanssasi mieluusti lisää.

Tätä saa jakaa, koska tätä keskustelua koskeva tieto voi auttaa kasvatus- opetus- ja sosiaalialan työssä, onhan kyseessä lisääntyvä ymmärrys siitä, mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren rakentuva identiteetti ja se, miten sitä voi käytännössä tukea varhaislapsuudesta alkaen. Tässä podcastissa kerron siihen liittyviä esimerkkejä. Miten opettaa ja oppia olemaan oma ainutkertainen itsensä, on keskeinen sanoma.

Kyseessä on ennenkuulematonta materiaalia ja elämäni ensimmäinen #podcast. Mauri helpotti ja kertoi, että päälle puhumiseni vaikutus johtuu Anchor-sovelluksesta, jolla haastatelu etänä nauhoitettiin.

”Leikki kesken -podcast ristipölyttää” käsittää yhteensä kuusi jaksoa, joissa Mauri ensiksi haastattelee meistä jokaista erikseen. Pääset kuulemaan kaikki jaksot mistä tahansa podcastiin vievästä linkistä. Tutustumme toistemme ääniin ja kertomuksiin, minkä jälkeen tapaamme toisemme ensi kertaa etänä yhteishaastattelussa. Sen teemaksi muodostui Opettaja on vastuussa oppimisympäristön ilmapiiristä.

Mauri on yli 30-vuotisen opettaja- ja kouluttajauransa aikana kohdannut kasvatuksen ja ohjauksen kenttää monesta näkökulmasta. Hänen elämänjälkeään on Leikki kesken, jonka maailmaan kannattaa käydä tutustumassa. Hän on alansa moniammatillinen osaaja, innostava ja innotatiivinen, syvästi ajatteleva ihminen, jonka kanssa olen ollut kuulolla tavalla tai toisella viimeiset kymmenen vuotta. Tapasimme Otavan opistolla koulutuspuuhissa.

Olen äärimmäisen kiitollinen, että pääsin mukaan tähän podcastiin ja sain tutustua näihin ympärilleen hyvää tekeviin ihmisiin.

Tarinallisuus podcast, klikkaa tästä. Linkin kautta löydät podcastin kaikki kuusi jaksoa.

Identiteettiasioita pääset seuraamaan myös facebookissa ja instagramissa.

Maiju Kinossalo

Julkaissut Maiju Kinossalo

Luokanopettajankoulutuksen käynyt väitöskirjatutkija ja identiteettipedagogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: