BLOGI

4 vastausta artikkeliin “BLOGI

 1. Todella hienoa, että tällainen foorumi on (vihdoin) saatu pystyyn. Toivottavasti tästä tulee vilkas ja avoin keskusteluväylä -tai naamakirjaryhmästä, jos blogi on formaalimpi.

 2. Kiitos kannatuksesta ja mielenkiinnosta!

  Kunhan saamme blogin heräämään virallisesti ja kiinnostuneita henkilöitä kuulolle, niin uskon että yhteisiä ajatuksia on paljon jaettavana.

  Palaamme asiaan taas,
  yst. terv. Maiju

 3. Ihan kiva asia, että kertominen otetaan pohtimisen kohteeksi. Olen paraikaa tekemisissä ruotsinsuomalaisten vanhusten kanssa (täällä Ruotsissa), ja heillä jos keillä on paljon kerrottavaa. Minusta olisi jännä ottaa puheen aiheeksi koko elämänkaari: miten kertomus kehittyy identiteetin muodustuessa, vakiintuessa ja vanhemmiten: minkälainen se on, kun katsoo monia elettyjä vuosia.
  Muodostamme kerrontapiirin, jossa sekä puhumme muistoista että kirjoitamme niistä. Monesti Suomen nykyhistoria sisällissodasta alkaen sekoittuu puheisiin. Huomaan, että kertomukset kerrostuvat aina sen mukaan, minkälainen suhde kertojalla on kuulijoihin. Olemme eri persoonia ( < per sona, alk. ämyri jolla amfiteatterin näyttelijät huutelivat vuorosanojaan) eri yhteyksissä. Ehkä intiimisyyskin muuttaa luonnettaan iän karttuessa.
  Tuollaisia havaintoja ja ajatuksia vanhusten kertomuksista. Oppiminen on elinikäistä, ja minusta eläkeläisiä ei tässäkään yhteydessä saa unohtaa: he ovat sekä kerronnan lähteinä että kohteina korvaamattomia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: